Logo van Home Entertainment Solutions
MENU
MENU
Ga naar de inhoud
Catalogus > Video

VIDEO - BEELD - FILM

TV-TOESTELLEN
LUIDSPREKERS
BRONNEN
Klik op één van de bovenstaande foto's voor: TV-toestellen - Luidsprekers - Bronnen

MATERIALEN

KEUZE VAN HET MATERIAAL
Op gebied van schermen is het niet zo evident daarop een antwoord te geven. Vroeger had je 2 types: plasma- en LED-schermen met elk hun voor- en nadelen. Het grootste voordeel van een LED-scherm was het verbruik dat lager lag dan dat van een plasmascherm. De beeldkwaliteit van een plasmascherm is tot op heden nog steeds niet geëvenaard door een LED-scherm. Dit heeft te maken met de achtergrondverlichting bij een LED-scherm dat een veel lager contrast heeft, terwijl bij een plasma-scherm de beeldpuntjes (pixels) zelf de lichtbron zijn. Bij LED-schermen probeert men dit op te lossen door de achtergrondverlichting te dimmen, maar dit heeft dan weer een effect op het hele of gedeeltelijke stuk van het scherm.
De OLED-schermen worden de waardige opvolger voor de plasma-schermen, net zoals bij plasma-schermen zijn de OLED-beeldpunten (pixels) zelf de lichtbron en wordt er niet met een achtergrondverlichting gewerkt.
De nieuwe technologie 4K geeft dan weer een verdubbeling van de resolutie wat een gedetailleerder beeld oplevert. De echte sprankelende weergave wordt bereikt bij een 4K-signaal, net zoals met de introductie van HD kan het binnenkomende (HD)-signaal geconverteerd (opgeschaald) worden naar een 4K-signaal.
Dan hebben we natuurlijk ook nog de projectoren die meestal gebruikt worden in thuisbioscopen. Hierin is ook een verscheidenheid aan verschillende technologieën en toepassingen. Om het onderste uit de kan te halen van een projector heb je ook een goed projectiescherm nodig dat een maximale lichtopbrengst en contrast garandeert.
Bij een goed scherm hoort natuurlijk ook een goede surround-versterker. Voor degene die ook graag naar stereobronnen luisteren was de kwaliteit van de surround-versterkers in stereo-mode niet zo optimaal. De laatste jaren is deze achterstand volledig ingehaald en moet een goede surround-versterker niet meer onderdoen voor een hoogwaardige stereo-versterker. Ook de betere luidsprekers van vandaag kunnen zonder problemen de krachtige soundtrack van een film weergeven en het verfijnde geluid van klassieke muziek via een SACD.

Het is onmogelijk om hier alle verschillende technologieën te bespreken, als je nog vragen hebt staan we je graag te woord.

OPSTELLING
Hier moet je enkel rekening houden met de lichtinval die storend kan werken op het scherm. Bij computerscherm lost men dit op door het scherm mat te maken, maar dit gaat dan ten koste van de sprankelende kleurweergave die bij een film toch wel zeer belangrijk is. De lichtopbrengst is bij de nieuwste toestellen voldoende zodat je de ruimte niet hoeft te verduisteren, hier scoort een plasmascherm ook beter in.
Bij een projector gaat dit verhaal maar gedeeltelijk op. Je hebt ook projectors die een grote lichtopbrengst hebben waarbij de ruimte niet hoeft verduisterd te worden, maar bij het bekijken van een film gaat er toch veel van de beleving verloren.

WAT MAG JE VAN ONS VERWACHTEN
 • Professionele hulp bij de keuze van je toestel en installatie.
 • Plaatsing en uitleg van je toestellen.
 • Je eigen filmcollectie eventueel omzetten naar een ander formaat zodat je deze kan afspelen via je computer of mediaspeler.
 • Op zoek naar een bepaald tweedehandstoestel, geef het ons door en we zoeken mee.
 • Wil je rustig en zonder gestoord te worden je droominstallatie uittesten, dan kan dat 's avonds na afspraak.
 • Verwacht je nog iets anders van ons, contacteer ons gewoon...
 • ...

FILMCONVERSIE

CONVERSIE
Er zijn 2 grote toepassingsgebieden waarom we onze DVD/Blu-ray collectie zouden rippen en/of converteren:

 1. We willen onze filmcollectie op meerdere toestellen/plaatsen in onze woning ter beschikking hebben: in de thuisbioscoop via een projector, in de woonkamer via een SmartTV, in de slaapkamer via een multimediaspeler, in de tuin via een laptop, in het bad via een tablet,... In dit geval gaan we de DVD/Blu-ray rippen zonder te converteren om de hoogst mogelijke kwaliteit (beeld en geluid) te behouden.
 2. We willen als we onderweg zijn ook van onze filmcollectie kunnen genieten: op reis, in de wagen, in het vliegtuig,... In deze situatie gaan we de DVD/Blu-ray ook rippen en converteren om een kleiner bestand over te houden. Meestal voldoet de kwaliteit dan nog ruimschoots in deze situaties.

Als je een zeer grote collectie hebt is het handiger om je films centraal op je thuisnetwerk te bewaren, in dit geval komen we dan in situatie 1 terecht.

FORMAAT
De meest gebruikte formaten zijn MKV en MP4, je kan de grootte aanzienlijk reduceren afhankelijk van de kwaliteit die je uiteindelijk wil overhouden. Door het aanpassen van de beeldresolutie, beeld-bitrate, converteren (downmixen) van het geluidsspoor naar een stereo geluidsspoor, converteren van een HD-geluidsspoor naar een gecomprimeerd geluidsspoor en het verwijderen van niet gebruikte geluids- en ondertitelingssporen kan je de bestandsgrootte serieus verkleinen.
Welke conversie je gaat toepassen is afhankelijk op welk toestel je de film wenst te bekijken. Wil je de hoogst mogelijke beeld- en geluidskwaliteit behouden dan pas je best geen conversies toe en verwijder je enkel overtollige geluids- en ondertitelingssporen.

WAAR MOET JE OP LETTEN
Als we een DVD/Blu-ray op een goede manier willen rippen, moeten we toch met een aantal zaken rekening houden:

Het "rippen" van de DVD/Blu-ray moet zo nauwkeurig mogelijk en zonder fouten gebeuren.
De impact van de conversie heeft een grote invloed op de beeld- en geluidskwaliteit.

WAT BIEDEN WIJ AAN
Wij kunnen afhankelijk van de toepassing je films op de beste manier rippen en/of converteren afhankelijk van het toepassingsgebied.

Indien je deze conversie zelf wil doen, dan kan je steeds bij ons terecht voor meer informatie, de programma's en een handleiding. Ook voor het installeren van een centrale "Media"-server staan we steeds ter beschikking.

WAT BIEDEN WIJ NIET AAN
 • Wij zetten enkel je EIGEN collectie om, dat wil zeggen dat je rechtmatige eigenaar moet zijn van de aangeleverde DVD/Blu-ray's.

 • Wij leveren of verkopen GEEN films waar je zelf niet de rechtmatige eigenaar van bent.

 • Wij zijn NIET verantwoordelijk voor eventuele boetes of sancties van gerechtsinstanties voortvloeiend uit het onwetmatig converteren van je DVD/Blu-ray's.

Informatie en Prijsaanvragen
Terug naar de inhoud