Logo van Home Entertainment Solutions
MENU
MENU
Ga naar de inhoud
Catalogus > Thuisbioscoop

THUISBIOSCOOP

BEELD
GELUID
INRICHTING
Klik op één van de bovenstaande foto's voor: Beeld - Geluid - Inrichting

MATERIALEN

KEUZE VAN HET MATERIAAL
De droom van velen is om een aparte ruimte te hebben die je kan inrichten als bioscoopzaal, omdat de woonkamer zich daar meestal niet toe leent. De vorm en de inrichting van een woonkamer kunnen nefast zijn voor de weergave en beleving van een film, ook het correct plaatsen van 5 tot 13 luidsprekers is meestal onmogelijk en kan wel eens frustratie opwekken bij een van de partners.

De kamer voor een thuisbioscoop hoeft niet zeer groot te zijn, zelf hebben wij de garage als thuisbioscoop omgebouwd om demo's in te geven. Het belangrijkste is dat de kamer symmetrisch is en dat je ze kan inrichten in functie van de weergave van films. Dit wil niet zeggen dat je in deze ruimte niet kan genieten van gewone muziek.

De inrichting vergt toch enige kennis en kan je dan best ook op voorhand eventjes met ons bespreken. Wij kunnen de kamer inrichten van A tot Z, ben je zelf handig dan kan je natuurlijk ook zoveel mogelijk, onder onze begeleiding, zelf doen waardoor je natuurlijk wel wat kan besparen.

Wil je echt de kwaliteit zoals in de grote bioscoopzalen, dan kan je best kiezen voor een THX-systeem. Hierdoor ben je zeker dat de films worden weergegeven zoals de regisseur het voor ogen/oren had. Ontworpen door Lucasfilm in de jaren 80, kan je er van uitgaan dat de verschillende componenten die het THX-logo dragen voldoen aan de beste specificaties.

Het is ook hier weer onmogelijk om hier alle verschillende technologieën te bespreken, als je nog vragen hebt sta ik je graag te woord.

OPSTELLING
Het inrichten van een thuisbioscoop vergt toch wel enige kennis van de verschillende toestellen en materialen die gebruikt worden. De ruimte op zich kan best zo symmetrisch mogelijk zijn om een goede opstelling mogelijk te maken. De grootte van de ruimte bepaalt ook welk systeem je maximaal kan installeren: aantal luidsprekers/subwoofers, THX Ultra of THX Select, gewoon scherm of projector,...

Met onze ervaring kunnen we je al een heel eind op weg zetten in de keuze van de toestellen en de inrichting van je thuisbioscoop.

WAT MAG JE VAN ONS VERWACHTEN
 • Ombouwen van de gewenste kamer naar een thuisbioscoop van A tot Z.
 • Bijstaan bij de keuze van je toestel en installatie.
 • Plaatsing en uitleg van je toestellen.
 • Integratie van je netwerk, verlichting, mediaspelers, computers,...
 • Professionele afstelling via AUDYSSEY Pro.
 • ...

MULTIMEDIA SERVER

SOFTWARE
Als je muziek-, film- en videocollectie begint te groeien kun je het overzicht van de aangeschafte titels verliezen of je wenst op verschillende plaatsen in je woning gebruik te maken van je collecties zonder telkens de CD, DVD/Blu-ray of zelfgemaakte video's te gaan zoeken... dan kun je best een Multimedia server opzetten. Vanop één centrale plaats krijg je dan toegang tot je muziek, films en video's om weer te geven op een brede waaier van toestellen.

KODI is een eersteklas multimediaspeler, waarmee je zowel muziek, films, foto's,... kan afspelen.

Universal Media Server is geen mediaspeler maar een server die je multimediabestanden ter beschikking stelt op je thuisnetwerk zodat allerhande DLNA-compatibele toestellen je multimediabibliotheek kunnen weergeven.

OUT-OF-THE-BOX OF CUSTOM INSTALL
Als je bijvoorbeeld al een pc of NAS-server hebt dan moet je nog enkel maar de software installeren. Bij veel NAS-servers is de software al voorzien en hoef je die enkel nog maar te configureren. Afhankelijk van de media die je gaat streamen moet je nog met een paar zaken rekening houden:

 1. Het streamen van muziek vraagt geen krachtige pc of NAS-server en hieraan voldoet nagenoeg elk toestel en netwerk.
 2. Afhankelijk van de weergavekwaliteit van je films moeten je toestellen en netwerkinfrastructuur aan een aantal eisen voldoen.
  1. Het weergeven van SD en DVD-kwaliteit stelt geen al te hoge eisen en kan zelfs draadloos gebeuren.
  2. Het weergeven van HD-kwaliteit stelt wel veel hogere eisen aan je apparatuur. Het draadloos streamen van HD-content kan maar geeft regelmatig een schokkend of wegvallend beeld en geluid. Om de kans op problemen te vermijden voorzie je best een bekabeld gigabit-netwerk. Ook je pc of NAS-server kunnen misschien niet aan de hoge verwerkingssnelheden bij het renderen van het videomateriaal voldoen. (Renderen is het herberekenen van het beeld van een hogere naar een lagere resolutie).

Het is onmogelijk om hier een scenario uit te schrijven dat elke configuratie beschrijft. Het is best dat je eens langskomt of belt zodat we je meer uitleg kunnen verschaffen van wat je juist wenst en nodig hebt. Eventueel kunnen wij ook ter plaatse komen om de mogelijkheden te bekijken.

WAT MAG JE VAN ONS VERWACHTEN
 • Afhankelijk van je behoefte bekijken welk systeem het best bij jou past.
 • We bekijken welke hardware het meest geschikt is.
 • Volledige uitleg over hoe de software werkt en welke instellingen belangrijk zijn.
 • Plaatsing en configuratie bij je thuis.
 • ...

Informatie en Prijsaanvragen
Terug naar de inhoud