HESolutions.be op Twitter
HESolutions.be op Facebook
HESolutions.be op Instagram
HESolutions.be op Pinterest
Aanmelden op Mijn HESolutions.be
Ga naar de inhoud

NAD MASTERS M12
DIGITAL PREAMP DAC

PRODUCT
NAD
M50.2
Digital Music Player

NAD M50.2 – high-end muziekstreamer met compromisloze geluidskwaliteit.
De M50.2 is de ultieme muziekstreamer voor iedereen die voor compromisloze topkwaliteit kiest. Hij speelt alle digitale muziek af met de hoogst mogelijke resolutie, en je kunt al je CD’s rippen en samen met je downloads opslaan op de geïntegreerde HDD. En omdat hij Bluesound heeft, kun je overal in huis genieten van draadloze muziek, inclusief een gebruiksvriendelijke app – wat redelijk uniek is voor dit high-end segment.
€ 4.999,00
Bel voor laagste prijs
Gratis levering
Gratis plaatsing
5 jaar garantie
KENMERKEN
De M50.2 heeft één analoge en twee digitale ingangen om externe geluidsbronnen op aan te sluiten. En met de Bluesound-app kun je muziek afspelen en doorsturen naar de andere Bluesound-luidsprekers of -streamers in huis.

Je kunt je Bluesound-systeem heel eenvoudig uitbreiden met draadloze luidsprekers in andere kamers, en als ‘finishing touch’ krijg je een oogverblindend design dat perfect aansluit bij de andere componenten uit de exclusieve NAD Masters-serie. En het werkt allemaal perfect, ook zonder computer. Wat wil je nog meer?

Een complete oplossing voor alle digitale en streamingmuziek
De M50.2 is een complete oplossing voor compromisloze muziekstreaming. Met de geïntegreerde CD-speler kun je al je CD’s afspelen, of rippen en de muziek opslaan op de geïntegreerde 2 TB HDD, inclusief automatische back-up en zonder dat je een computer nodig hebt. Als je klaar bent, hoef je nooit meer op te staan om iets anders op te zetten – alles is veilig en heel toegankelijk opgeslagen op de M50.2.

Dankzij de geïntegreerde Bluesound-functie (BluOS) kun je ook muziek streamen van internet, zelfs in het lossless HD-formaat MQA dat al op TIDAL te beluisteren is. Online streaming is eindelijk beter geworden dan CD-kwaliteit!* Daarnaast krijg je ook toegang tot een aantal andere, populaire streamingservices, en via de Bluesound-app kun je HD-muziekbestanden direct downloaden naar de HDD, bijvoorbeeld van het Amerikaanse HDtracks (betaalde service). En hij heeft natuurlijk ook internetradio. Je regelt alles met je tablet of smartphone (iOS/Andoid).

De ultieme aanvulling op je installatie – en het wordt nog beter!
Als je al een versterker met digitale ingangen hebt (bijvoorbeeld een NAD M32) kun je echt alles uit de M50.2 halen. En als je een analoge installatie hebt, hoef je alleen maar een geschikte D/A-converter aan te sluiten (bijvoorbeeld de M51 van NAD). Dan krijg je een systeem dat het beste van twee werelden combineert – analoog en digitaal.

En omdat de M50.2 grotendeels bestaat uit software, kun je in de toekomst een aantal nieuwe functies verwachten, zoals integratie van meerdere streamingservices en een nog betere GUI. Zodra ze klaar zijn, kun je deze updates heel eenvoudig downloaden van het internet. Zo wordt je M50.2 beter en beter – helemaal vanzelf!

De M50.2 is verkrijgbaar in zilverkleurig/zwart aluminium.

* De M50.2 ondersteunt MQA tot 24-bit/96kHz.


Klik hier voor nog meer informatie.
SPECIFICATIES

Key Features

Wireless (Wi-Fi) and gigabit Ethernet inputs Automatic ripping of CD to internal RAID of two 2TB hard drives
Real time playback of CDs Decodes FLAC, ALAC, MP3, WMA, AAC, Ogg
SPDIF Outputs; AES/EBU, Coaxial, Optical 1x front and 2x rear USB Type A inputs
RS-232 for external control IR in
TFT touch panel display Bluetooth AptX®
Software defined product with upgrade path

BluOS Features

Supported File Formats MP3, AAC, WMA, OGG Vorbis, WMA-L, FLAC, ALAC, WAV, AIFF, MQA, HRA
Supported Cloud Services WiMP, Slacker Radio, Qobuz, HighResAudio, JUKE, Deezer, Murfie, HDTracks, Spotify, TIDAL, Napster, Microsoft Groove (with OneDrive), Classics Online, KKBox.
Supported Operating Systems Microsoft Windows 7 SP1 or higher, Apple Macintosh OSX 10.7.5 or higher
Free Internet Radio TuneIn Radio, iHeartRadio, Calm Radio, Radio Paradise
Integration Partners Control4, RTI, Crestron, URC, roon

Input

USB 2.0 Device (Type B) Storage (Digital Music Vault) USB 2.0 Device (Type B) Storage (Digital Music Vault)Front and Rear USB 2.0 Type A for playback via USB Stick, Hard Drive
IR Input 12V Trigger In

Output

AES/EBU 110 Ohms
Optical TOSlink
Coaxial 75 Ohms
HDMI 1.4* (Audio only) Digital AES/EBU
IR Out 12V Trigger Out

* Does not support I2S DACs


Network Activity

WiFi 802.11n/g 2.4G Ethernet 10/100/1000Mbs
Bluetooth AptX® RS232

Overall Specs

Sample Rate 32kHz to 192kHz, 16/24 bit
USB File Systems FAT 32, Linux EXT
Power Consumption Auto Standby ON and Network Standby OFF – 0.8 Watts*
Auto Standby ON and Network Standby ON – 7.4 Watts**
OFF mode (Power switched OFF) – 0 Watts

Weights & Dimensions

Dimensions (WxHxD) 435 x 133 x 380mm (17 1/8 x 5 1/4 x 15”)
Net Weight 8.1kg (17.9lb)
Shipping Weight 16.5kg (36.4lb)* – After 15 minutes of BluOS playback at pause mode, no user interface interaction and no active source input
** – With established wired or wireless network connection, wireless Bluetooth connectivity and 15 minutes of BluOS playback at pause mode, no user interface interaction and no active source input

NOTE: Bluetooth connectivity can be enabled or disabled via BluOS App. Network connectivity is always live when configured.PRO & CONTRA
Pro's
 • Compromisloze geluidskwaliteit voor alle digitale formaten, incl. 24-bit
 • Exclusieve finish van aluminium
 • Mooi touchpanel aan de voorkant, inclusief albumweergave
 • Geïntegreerde Bluesound-multiroomstreaming (BluOS)
 • Volledige integratie met andere Bluesound-componenten
 • Geïntegreerde CD-spelers (afspelen en rippen naar geïntegreerde HDD)
 • Geïntegreerde, ultrastille 2 TB HDD met geautomatiseerde back-up (2 TB, RAID)
 • Muziekbestanden kopiëren tussen computer en geïntegreerde HDD
 • Streaming via TIDAL, Spotify Connect, Deezer en andere streamingservices via Bluesound
 • Muziekbestanden direct downloaden van internet
 • Ondersteunt hoge-resolutiegeluid tot 24-bit/192kHz, inclusief MQA (tot 24/96)
 • Geïntegreerde Bluetooth-streaming (incl. aptX)
 • Geïntegreerde draadloos-netwerkfunctie
 • Volledige bediening via Bluesound-app (iOS/Android)
 • Analoge en digitale ingangen voor externe apparatuur
 • Werkt ook zonder computer
 • Internetradio
 • Speelt direct af van USB-media


Contra's
 • Langere opstarttijd dan gewone CD-spelers
 • Geen analoge ingangen
 • Geen geïntegreerde D/A-converter of volumeregeling
 • Geen traditionele afstandsbediening
 • Geen IR-leerfunctie, zodat je hem ook op de TV kunt aansluiten
 • Geen aansluiting voor hoofdtelefoon
 • Geen uitbreidingsmodule met surround
DOWNLOADS & LINKS
GALERIJ
UITGEBREIDE INFORMATIE
CD’s rippen met compromisloze topkwaliteit, zonder computer
De M50.2 ript al je CD’s zonder dat je een computer nodig hebt. Je hoeft alleen maar voor ‘Rip’ te kiezen als je de CD erin stopt en de M50.2 slaat alle muziek automatisch op de geïntegreerde HDD op. Hierna kun je alles aansturen met de Bluesound-app, inclusieve albumhoezen en id-tags die tijdens het rippen van internet worden gehaald. En alles wordt netjes georganiseerd! En je hoeft je ook geen zorgen te maken over virussen, crashes en andere PC-problemen: bij de M50.2 draait alles om muziek, en nergens anders om!

De M50.2 ript alle CD’s perfect, wat niet altijd het geval is als je ze ript naar een PC/Mac of netwerkschijf (NAS). De M50.2 gebruikt een speciale versie van het Linux-programma CDParanoia, waardoor je altijd een 100% exacte kopie van het origineel krijgt. En als dat niet lukt, bijvoorbeeld vanwege een kras in de CD, dan werpt de M50.2 de CD gewoon uit, zodat je hem alsnog kunt rippen met je PC en de bestanden later kunt kopiëren naar de M50.2.

De M50.2 heeft geen 24x speed of andere wereldrecordsnelheden
Hij is bedoeld om je CD’s perfect te rippen, wat natuurlijk langer duurt dan bij de meeste PC-oplossingen. Je kunt rippen naar lossless FLAC, MP3 of ongecomprimeerde WAV-bestanden. En als je graag een compacte versie van je muziek wilt – bijvoorbeeld om op een smartphone of tablet te zetten – kun je ook naar FLAC en MP3 tegelijk rippen.

Geïntegreerde 2 TB HDD met automatische back-upfunctie
De M50.2 heeft twee geïntegreerde HDD’s, elk met een capaciteit van 2 TB. De tweede schijf staat in een RAID-configuratie en maakt automatisch een kopie van je volledige muziekverzameling. Hierdoor kun je alle informatie weer herstellen, mocht een van de schijven ineens kapotgaan. Als dat gebeurt, kom je gewoon langs bij een van onze werkplaatsen en wij vervangen de schijf voor je. De rest gaat helemaal vanzelf! Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken om back-ups van je kostbare muziekverzameling – de M50.2 regelt het allemaal!

En je hoeft ook niet bang te zijn dat je muziek verdwijnt achter mechanisch lawaai. De twee HDD’s zijn namelijk extreem stil, en de exclusieve aluminium behuizing zorgt voor een koeling die zo effectief is dat je geen ventilatoren nodig hebt. Natuurlijk heeft de M50.2 ook een automatische energiestand, zodat de schijven alleen draaien als je naar muziek wilt luisteren. En 2 TB is meer dan genoeg voor duizenden muzieknummers, zelfs in HD-formaat. Je kunt dus wel een tijdje vooruit.

Asynchrone weergave van elke bron
De M50.2 is speciaal ontworpen om het allerbeste geluid uit digitale bronnen te halen. Hij heeft een uitstekende master die vervorming in het digitale domein (jitter) zoveel mogelijk tegengaat.

En dat is nog niet alles!
Als je de M50.2 als CD-speler gebruikt, wordt het muzieksignaal tijdelijk opgeslagen in een geheugenbuffer. Vervolgens wordt de datastroom heel nauwkeurig gereclocked, tot een totaal onvervormd muzieksignaal.

En het feit dat hij het signaal van alle digitale bronnen asynchroon behandelt, bewijst maar weer dat de M50.2 een uniek en exclusief high-end product is. Je moet inderdaad een paar seconden wachten voordat de CD-buffer klaar is, maar in ruil daarvoor krijg je een ongekend nauwkeurig geluid en een schitterende weergave!

LET OP: De M50.2 heeft een volledig geïntegreerde draadloos-netwerkfunctie, maar vanwege de stabiliteit en de geluidskwaliteit – met name bij hoge-resolutiebestanden – heb je absoluut een kabel nodig. Dan weet je zeker dat je het maximale uit de muziek haalt. voor weergave van muziek vanaf een USB stick/schijf moet deze in NTFS of FAT32 zijn geformatteerd.
Terug naar de inhoud