HESolutions.be op Twitter
HESolutions.be op Facebook
HESolutions.be op Instagram
HESolutions.be op Pinterest
Ga naar de inhoud

NAD MASTERS M22.2
STEREO POWER AMPLIFIER

PRODUCT
NAD
M22.2
Stereo Power Amplifier

NAD M22.2 – 2 x 300 watt high-end klasse D-eindversterker met een geluid, vermogen en ontwerp van topniveau.
De M22.2 is een analoge high-end klasse D-eindversterker met een schitterend geluid en eindeloos veel vermogen, ook voor veeleisende luidsprekerbelastingen. En dat met een minimaal stroomverbruik en een behuizing die veel compacter is dan je zou verwachten bij een analoge high-end eindversterker van deze kwaliteit.
€ 3.499,00
Bel voor laagste prijs
Gratis levering
Gratis plaatsing
5 jaar garantie
KENMERKEN
De M22.2 heeft een vermogen van 2 x 300 watt en NAD’s unieke PowerDrive-technologie. Dit betekent dat hij meer dan voldoende vermogen heeft om alle dynamiek van de muziek zonder vervorming uit de luidsprekers te persen, en dat op ieder volume. De M22.2 heeft gebalanceerde en ongebalanceerde ingangen (XLR/RCA) en kan daardoor worden gecombineerd met alle kwaliteitsvoorversterkers die er bestaan. De ultieme combinatie is natuurlijk met de NAD M12, die perfect past bij het oogverblindende ontwerp en de exclusieve afwerking van zwaar, massief aluminium.

Alle voordelen van klasse D – zonder de nadelen
Door zijn compromisloze gebruik van klasse-D switching-technologie wist NAD een versterker te bouwen met een extreem hoog rendement, die tot wel 90% van de energie naar de luidsprekers stuurt, waardoor de warmteontwikkeling echt minimaal blijft. De M22.2 heeft een neutrale, transparante en dynamische weergave, zonder dat het geluid klinisch of ‘digitaal’ klinkt. Met andere woorden, je krijgt het beste uit het switching-principe, maar dan zonder de nadelen die dit principe met zich meebrengt. Zelfs als je een echte purist bent die zweert bij analoge versterkers, moet je de M22.2. echt eens ervaren!

Bridging tot wel 1 x 900 watt In tegenstelling tot de oorspronkelijke M22 kan de M22.2 via een schakelaar aan de achterkant gebridged worden tot een mono-eindversterker. Met deze instelling levert hij een vermogen van 900 watt bij 8 ohm. En dat is dus 900 watt met de compromisloze high-end kwaliteit van NAD! Met twee gebridgede M22.2’s als monoblokken heb je genoeg vermogen om echt elk luidsprekersysteem tot het uiterste te drijven – met totale controle over het geluid. Bridging geeft bovendien minder harmonische vervorming in de versterker en een betere geluidskwaliteit, ook bij laag volume.

Dit soort kwaliteit is natuurlijk niet gratis, maar vergeleken met andere high-end systeem is het eigenlijk een koopje! Kijk maar eens wat je zou betalen voor een vergelijkbare oplossing van andere fabrikanten (als je die al kunt vinden). Dan wordt pas echt duidelijk hoe geniaal NAD is!

De M22.2 is verkrijgbaar met een afwerking van zilverkleurig aluminium.


Klik hier voor nog meer informatie.
SPECIFICATIES

Audio Specifications

Continuous output power into 8 ohms and 4 ohms (Stereo mode) 300 W (20 Hz-20 kHz at 0.1% THD, both channels driven)
Continuous output power into 8 ohms (Bridge mode) THD+N (20 Hz – 20 kHz, CCIF IMD, SMPTE IMD, DIM 100) 900 W (20 Hz – 20 kHz at 0.1% THD)
THD+N (20 Hz – 20 kHz, CCIF IMD, SMPTE IMD, DIM 100)

Measured with Audio Precision AUX-0025 or Prism dS-LPF passive low pass filter

<0.005 % (250 mW to 290W, 8 ohms and 4 ohms)
Signal-to-Noise Ratio >100 dB (A-weighted, ref. 1 W in 8 ohms
>120 dB (A-weighted, ref. 300W in 8 ohms)
Clipping power (Stereo mode, at 1 kHz 8 ohms 0.1 % THD) >300 W
Clipping power (Bridge mode, at 1 kHz 8 ohms 0.1 % THD) >950 W
IHF dynamic power (Stereo mode, at 1 kHz 1 % THD) 8 ohms: 400 W
4 ohms: 700 W
2 ohms: 1000 W
Damping factor >800 (ref. 8 ohms)
Frequency response ±0.1 dB (20 Hz – 20 kHz)
Input sensitivity (for 300W in 8 ohms) 1.73 V
Gain level Low: 19 dB
Medium: 24 dB
High: 29 dB
Minimum input level for Auto Trigger 5 mV at 1 kHz
Standby power 0.5 W

Dimension and weight

Gross dimensions (W x H x D) 435 x 103 x 379 mm
17 1/8 x 4 1/16 x 14 15/16 inches
Net Weight 8.9 kg (19.6 lbs)
Shipping Weight 15 kg (33.1 lbs)
DOWNLOADS & LINKS
GALERIJ
UITGEBREIDE INFORMATIE
NAD M22.2 – 2 x 300 watt eindversterker met een geluid, vermogen en ontwerp van topniveau De M22.2 is gebaseerd op de exclusieve Ncore klasse D-versterkermodule van Hypex. Een audiofiele techniek die NAD nog verder heeft ontwikkeld en heeft afgestemd op de strenge specificaties van de Masters-serie. Het resultaat is een geluidskwaliteit waar zelfs doorgewinterde analoge puristen trillende knietjes van krijgen.

Ruis, vervorming en een klinisch ‘digitaal’ geluid zijn verdwenen, zodat je optimaal kunt genieten van het perfecte geluid. De M22.2 klinkt fantastisch, zelfs bij veel volume en veeleisende luidsprekers! Dit komt voor een groot deel door het geniale PowerDrive-circuit van NAD, dat in de allernieuwste, digitale vorm wordt gebruikt door de M22.

PowerDrive optimaliseert voortdurend het stroomverbruik van de versterker. Je krijgt dus veel meer vermogen en dynamiek bij echte muzieksignalen en echte luidsprekers. PowerDrive geeft je muzieksignaal nog meer energie en leven, bijvoorbeeld bij paukenslagen. En de M22.2 geeft dit geweld weer met een dynamisch vermogen van 700 watt bij 4 ohm en tot wel 1000 watt bij 2 ohm. Dit resulteert in een stabiel, dynamisch en overtuigend realistisch geluidsbeeld, bij ieder genre en elk volume.

NAD Masters Series – zo ziet audiofiel 2.0 eruit
Met de tweede generatie van de Masters-serie heeft NAD een reeks high-end producten ontworpen die de lat voor geluidskwaliteit, flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid een stuk hoger heeft gelegd. De allernieuwste technologische ontwikkelingen zijn ingezet om je het best mogelijke geluid te kunnen bieden, en het ontwerp en de afwerking zijn ook van absoluut topniveau.

De Masters-serie is voor iedereen die het maximale wil halen uit de digitale muziek van nu, maar nog geen afscheid wil nemen van analoog. En dit in een gebruiksvriendelijk ontwerp dat optimaal gebruikmaakt van de mogelijkheden van de draadloze technologie. NAD noemt dit concept ‘Audiofiel 2.0’– de moderne manier om compromisloos van muziek te genieten.

Dankzij de geniale MDC-modules van NAD kun je je installatie precies afstemmen op je behoeften, of je nu muziek afspeelt vanaf smartphone, CD’s, PC, internet, vinyl of iets anders. En anders dan bij de concurrentie kun je dat nog jarenlang blijven doen, ook als de techniek zich verder heeft ontwikkeld.

Let op: de Masters-componenten zijn ontwikkeld om optimaal te functioneren met geaarde stopcontacten. Als je geen aarding hebt, moet je de apparaten onderling aarden. Voor meer informatie kun je terecht in onze winkels.
Terug naar de inhoud