HESolutions.be op Twitter
HESolutions.be op Facebook
HESolutions.be op Instagram
HESolutions.be op Pinterest
Aanmelden op Mijn HESolutions.be
Ga naar de inhoud

NAD C399
HYBRID DIGITAL DAC AMPLIFIER

PRODUCT
NAD
C399
Hybrid Digital DAC Amplifier

NAD C 399 – geavanceerde stereoversterker met 2 x 180 watt, Hypex nCore-technologie, een fantastisch geluid en optionele Bluesound en Dirac-ruimtecorrectie.
De NAD C 399 is het nieuwe topmodel van de Classic-serie, met exclusieve Hypex nCore-technologie en weergaloze prestaties voor zijn prijsklasse. Elke cent is gestoken in nuttige functies en het allerbeste geluid. Hij heeft alles wat je nodig hebt voor echt high-end geluid voor je muziek en TV
€ 1.999,00
Bel voor laagste prijs
Gratis levering
Gratis plaatsing
5 jaar garantie
KENMERKEN
De NAD C 399 is het nieuwe topmodel van de Classic-serie, met exclusieve Hypex nCore-technologie en weergaloze prestaties voor zijn prijsklasse. Elke cent is gestoken in nuttige functies en het allerbeste geluid. Hij heeft alles wat je nodig hebt voor echt high-end geluid voor je muziek en TV, en dankzij de geniale MDC2-uitbreidingsmodules van NAD wordt het allemaal nóg leuker, zonder dat je extra apparaten nodig hebt.

Bluesound staat al jarenlang bekend als het allerbeste draadloze muzieksysteem voor streaming en multiroom, en binnen een paar minuten heb je met een schroevendraaier de C 399 uitgebreid met een BluOS-uitbreidingsmodule. Dan krijg je toegang tot alle streamingmuziek die je maar wilt, gewoon via je telefoon, Dirac-ruimtecorrectie en zelfs voice-control. Met die combinatie heb je echt niets anders meer nodig!

EXCLUSIEVE HYPEX NCORE-VERSTERKERTECHNOLOGIE
De NAD C 399 heeft een waanzinnige geluidskwaliteit dankzij Hypex nCore-versterkertechnologie. Die zat voorheen alleen in de exclusieve Masters-serie, maar nu dus ook in de Classic-serie. Hiermee krijg je een bijzonder lage vervorming en genoeg vermogen om de allerbeste luidsprekers mee aan te sturen. De Hypex nCore-versterkermodules staan sowieso al hoog in aanzien, maar de ingenieurs van NAD willen geen kant-en-klare producten gebruiken. Dus hebben ze alles rondom de versterkermodules zelf ontworpen, van een speciale voeding tot de ingangstrap en de PCB-layout.

Met zijn 2 x 180 watt heeft de C 399 een extreem overtuigend geluid, meer ‘punch’ en meer controle dan je ooit in deze prijsklasse hebt gehoord. De Hypex nCore-modules zorgen, in combinatie met een uitstekende DAC en volumeregeling, voor een onovertroffen geluidskwaliteit. Je weet dus zeker dat je versterkers de allerkleinste details in je muziek heel nauwkeurig weergeven, zonder dat het klinisch of overdreven steriel gaat klinken. De DAC-chip is een 32-bit ESS Sabre 9028 Pro – precies dezelfde als in de dure NAD M33-versterker uit de Masters-serie.

PERFECT TV-GELUID EN TWEERICHTINGS-BLUETOOTH
Via de HDMI-ingang met eARC kun je een TV aansluiten via één enkele HDMI-kabel. Dan krijg je TV-geluid via je installatie – met perfecte, digitale kwaliteit. De versterker schakelt zichzelf samen met de TV aan en uit en kiest de juiste ingang. En het volume kun je regelen met de bestaande afstandsbediening van je TV. Dat is een beetje een specialiteit van NAD, en als je het eenmaal hebt geprobeerd, wil je nooit meer iets anders.

Hij heeft zelfs tweerichtings-Bluetooth, zodat je zelf kunt kiezen of je draadloze muziek vanaf je telefoon wilt afspelen met je versterker, of de muziek van de versterker wilt streamen naar een draadloze Bluetooth-koptelefoon. Ideaal voor als je naar muziek wilt luisteren, zonder dat het hele gezin er last van heeft.


Klik hier voor nog meer informatie.
SPECIFICATIES

Amplification

Continuous output power into 8 ohms and 4 ohms >180W (ref. 20 Hz-20 kHz at rated THD, both channels driven)
THD (20 Hz – 20 kHz) <0.02% (250 mW to 180 W, 8 ohms and 4 ohms)
Signal/Noise Ratio >95 dB (A-weighted, 500 mV input, ref. 1 W out in 8 ohms)
Clipping power 210W (at 1 kHz 0.1 % THD)
IHF dynamic power 8 ohms: 217 W
4 ohms: 400 W
2 ohms: 506.4 W
Peak output current >26 A (in 1 ohm, 1 ms)
Damping factor >150 (ref. 8 ohms, 20Hz to 6.5kHz)
Frequency Response ±0.3 dB (20 Hz – 20 kHz)
Channel Separation >90dB (1 kHz)
>75dB (10 kHz)
Input sensitivity (for 180 W in 8 ohms) Line In: 201 mV
Digital In: 10.25% FS

Preamplifier

THD (20Hz-20kHz) <0.002 % at 2 V out
Signal/Noise Ratio >106dB (IHF; A-weighted, ref. 500 mV out, unity gain)
Channel Separation >100dB (1 kHz); 90 dB (10 kHz)
Input Impedance (R and C) 56 kohms + 100 pF
Maximum Input Signal >4.6 Vrms (ref. 0.1 % THD)
Output Impedance Source Z + 320 ohms
Input Sensitivity 65mV (ref. 500 mV out, Volume maximum)
Frequency Response ±0.3 dB (20 Hz – 20 kHz)
Maximum voltage output – IHF load >5 V (ref. 0.1 % THD)

Phono

THD (20Hz-20kHz) <0.01% at 2 V out
Signal to Noise Ratio >84dB (200 ohms source; A-weighted, ref. 500 mV out)
Input Impedance (R and C) 46 kohms/100 pF
Input Sensitivity 1.08mV (ref. 500 mV out, Volume maximum)
Frequency Response* ±0.3 dB (20 Hz – 20 kHz)
Maximum Input Signal at 1kHz >80 mVrms (ref. 0.1 % THD)

Headphone

THD (20Hz-20kHz) <0.005% at 1V out
Signal/Noise Ratio >107 dB (32 ohms loads; A-WTD, ref. 1V out, unity gain
Frequency Response ±0.3 dB (20 Hz – 20 kHz)
Channel Separation >62 dB at 1kHz
Output Impedance 2.2 Ohms

General Specifications

Supports bit rate/sample rate up to 24 bit/192 kHz
Frequency band 2.402G- 2.480G
Maximum transmit power (dBm) 7 dBm ± 2 dBm

Weight & Dimensions

Gross dimensions (W x H x D) 435 x 120 x 390mm
Net Weight 11.2kg
Shipping Weight 13.6kg
PRO & CONTRA
Pro's
 • Gebaseerd op exclusieve Hypex nCore-versterkertechnologie
 • Bijzonder vol en gedetailleerd hifi-geluid, veel vermogen
 • HDMI/eARC voor perfect digitaal TV-geluid, functie voor automatisch aan-/uitzetten, volumeregeling via TV-afstandsbediening
 • Twee sleuven voor MDC2-uitbreidingsmodules, bijv. Bluesound-streaming/multiroom en Dirac-ruimtecorrectie
 • Aparte RIAA-/draaitafelingang (MM)
 • Tweerichtings-Bluetooth, incl. aptX
 • Voorkant met hoogwaardige koptelefoonuitgang


Contra's
 • De basisversie heeft geen geïntegreerde Bluesound/Dirac-ruimtecorrectie
 • Voor MC-elementen is een aparte RIAA-/phono-voorversterker nodig
 • Geen albumhoezen op display
 • Geen app-bediening en voice-control zonder BluOS-module (apart verkrijgbaar)
DOWNLOADS & LINKS
GALERIJ
UITGEBREIDE INFORMATIE
Voldoende aansluitingen – voor nu en morgen. De NAD C 399 is voorzien van vrijwel alle aansluitingen die je maar kunt bedenken: vijf digitale en drie analoge. De digitale ingangen bestaan uit twee optische, twee coaxiale en HDMI met eARC. Een van de analoge ingangen is een draaitafelingang (MM), waarmee je ook een draaitafel direct kunt aansluiten. De uitstekende geïntegreerde koptelefoonuitgang maakt het plaatje compleet.

Maar dat is nog niet alles. Met de geniale MDC-modules van NAD is de C 399 helemaal klaar voor de toekomst, en aan de achterkant zitten twee sleuven voor extra modules, zodat je extra ingangen, streaming en nieuwe technologieën kunt toevoegen.

UITBREIDEN MET BLUESOUND, DIRAC EN SUBWOOFERS
De NAD MDC2 BluOS D is een nieuwe streamingmodule voor de C 399. Met deze module krijgt je versterker ook Bluesound, zodat je muziek kunt streamen vanaf de meeste streamingservices, je computer of netwerkschijf en nog veel meer. Bluesound heeft ook multiroomfunctionaliteit, waardoor je het systeem heel eenvoudig kunt uitbreiden met draadloze Bluesound-luidsprekers in de rest van het huis. Dan kun je dezelfde of andere muziek afspelen in elke kamer van je huis en alles aansturen via de mooie en gebruiksvriendelijke app.

De D aan het einde van de naam van de module betekent dat hij voorzien is van het ruimtecorrectiesysteem van Dirac. Met Dirac kun je via je computer (PC of Mac) de akoestiek van je kamer meten – en dan corrigeert het systeem automatisch de negatieve effecten die je kamer heeft op de geluidsweergave. Een heel handige functie, zeker omdat niet iedereen de luxe heeft om zijn of haar woonkamer akoestisch te behandelen met akoestische panelen en diffusors.

De Dirac-ruimtecorrectie werkt op al je muziek, omdat het nieuwe MDC2-systeem alle geluidsbronnen door de module stuurt voordat het geluid verder gaat naar je luidsprekers; bijvoorbeeld een draaitafel of TV-geluid via HDMI. En er komen in de toekomst gegarandeerd nog meer modules bij – waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had.

De NAD C 399 heeft ook twee subwooferuitgangen, zodat je één of twee subwoofers aan kunt sluiten. Dat is heel handig als je bijvoorbeeld een paar compacte standaardluidsprekers wilt aansluiten, of gewoon wat meer extra lage frequenties wilt hebben.

IDEAAL VOOR MUZIEK EN TV-GELUID
Met al deze aansluitingen, het vermogen en het schitterende geluid kunnen we zonder meer vaststellen dat de NAD C 399 een van de allerbeste versterkers van dit moment is, in zijn eigen prijsklasse en een flink stuk daarboven. Zoals we van NAD gewend zijn, krijg je heel goed geluid voor je geld – en het hele gezin zal plezier hebben van deze versterker, of je kinderen nu hun favoriete TV-serie bekijken, of dat jij wilt genieten van je favoriete album. En je kunt er zeker van zijn dat je nog jarenlang kunt genieten van goed geluid en de allermodernste techniek.
Terug naar de inhoud