Logo van Home Entertainment Solutions
MENU
MENU
Ga naar de inhoud
Catalogus > Audio

AUDIO - GELUID - MUZIEK

LUIDSPREKERS
VERSTERKERS
BRONNEN
Klik op één van de bovenstaande foto's voor: Luidsprekers - Versterkers - Bronnen

MATERIALEN

KEUZE VAN HET MATERIAAL
De meest gestelde vraag bij de aanschaf van een muziekinstallatie is; waaraan moet je het meeste belang hechten: de versterker of de luidsprekers of de cd-speler of de bekabeling of... Bij een goede muziekinstallatie moet je een balans vinden tussen de verschillende componenten en daarmee bedoelen we dan de fysieke toestellen maar óók de bekabeling, zowel de verbindingen tussen de toestellen als de luidsprekerkabel. Het heeft weinig zin om een zeer dure versterker aan te schaffen en deze dan aan te sluiten op zeer goedkope luidsprekers of "elektriciteitskabel" te gebruiken tussen een high-end versterker en luidspreker.

OPSTELLING
Je hebt een set zeer goed klinkende luidsprekers gehoord en thuis klinken die helemaal anders. Dat is goed mogelijk omdat elke kamer een andere akoestiek heeft afhankelijk van de grootte, vorm, aankleding, opstelling van de luidsprekers,... In bepaalde situaties is een thuisdemo mogelijk, vraag naar de voorwaarden in de winkel.
Bij de betere versterkers heb je voortaan een automatische akoestiekregeling via een microfoon, wil je nog een stap verder dan kan je een professionele AUDYSSEY Pro akoestiekregeling laten uitvoeren. Deze regeling kan niet met alle versterkers gebeuren, informeer of jou versterker deze mogelijkheid heeft.

WAT MAG JE VAN ONS VERWACHTEN
 • Professionele hulp bij de keuze van je toestel en installatie.
 • Plaatsing en uitleg van je toestellen.
 • Je eigen CD-collectie door ons laten omzetten naar een ander formaat: MP3 • MP4 • FLAC • WAV • ...
 • Op zoek naar een bepaald tweedehandstoestel, geef het ons door en we zoeken mee.
 • Wil je rustig en ongestoord je droominstallatie beluisteren, dan kan dat 's avonds na afspraak.
 • Muziek in heel het huis, het is mogelijk en hoeft niet duur te zijn.
 • Verwacht je nog iets anders van ons, contacteer ons gewoon...
 • ...

MUZIEKCONVERSIE

CONVERSIE
De muziek die we op CD hebben nemen we natuurlijk graag overal mee naar toe: op reis, naar het werk, in de wagen, op de fiets,... Via verschillende programma's kunnen we onze CD's "rippen" naar een ander muziekformaat dat maar een fractie is van de oorspronkelijke grootte en waarbij er niet dadelijk een kwaliteitsverschil hoorbaar is.
Voor diegene die een zeer grote collectie hebben is het handiger om al je muziek ergens centraal te hebben staan, waardoor het beheren en opzoeken van de nummers een stuk eenvoudiger en sneller is dan dat je met CD's moet werken.

FORMAAT
Het best gekende formaat is ongetwijfeld MP3, het reduceert de grootte tot gemiddeld 15% met een aanvaardbare geluidskwaliteit. Dit formaat volstaat voor draagbare MP3-spelers, weergave in de auto, draagbare muzieksystemen.
Als we thuis een goede geluidsinstallatie hebben, volstaat dit formaat niet en zou een afbreuk doen aan de geluidsweergave. We kunnen hier beter kiezen voor een formaat dat dezelfde voordelen bied als MP3, maar geen afbreuk doet aan de geluidskwaliteit.

WAAR MOET JE OP LETTEN
Als we een CD op een goede manier willen rippen, moeten we toch met een aantal zaken rekening houden:

  1. Het "rippen" van de CD moet zo nauwkeurig mogelijk en zonder fouten gebeuren.
  2. De conversie naar een ander formaat moet zonder "clipping" (vervoming) gebeuren.
  3. De juiste informatie (titel, artiest, album, cover,...) injecteren in het nieuwe formaat.
  4. Het geluid naar eenzelfde niveau brengen om geen te grote volumeverschillen te hebben tussen de verschillende nummers.

WAT BIEDEN WIJ AAN
Het omzetten van een grote collectie is een tijdrovende bezigheid en de doelgroep waar we ons op richten, heeft meestal te weinig tijd om dit zelf te doen. Daarom zetten wij je hele collectie om naar een formaat van je keuze. Nadien krijg je de geripte en geconverteerde bestanden op een harde schijf terug, samen met een programma en een database van je collectie zodat je eventueel later zelf nog je geripte bestanden kan omzetten naar een ander muziekformaat.
Het formaat en informatie (tags) dat wij aanleveren is compatibel met alle  gangbare programma's.
Indien je deze conversie zelf wil doen, dan kan je steeds bij ons terecht voor meer informatie, de programma's en een handleiding. Ook voor het installeren van een centrale "Media"-server staan we steeds ter beschikking.

WAT BIEDEN WIJ NIET AAN
 • Wij zetten enkel je EIGEN collectie om, dat wil zeggen dat je de rechtmatige eigenaar moet zijn van de aangeleverde CD's.

 • Wij leveren of verkopen GEEN muziek waar je zelf niet de rechtmatige eigenaar van bent.

 • Wij zijn NIET verantwoordelijk voor eventuele boetes of sancties van gerechtsinstanties voortvloeiend uit het onwetmatig converteren van je CD's.

Informatie en Prijsaanvragen
Terug naar de inhoud